Трудом и љубављу управе Града Сремска Митровица, управе школе, добротвора, приложника, родитеља и бивших ученика Митровачке гимназије са почетком нове школске 2024/2025 године наша школа опремила је Кабинет за православну верску наставу.

Кабинет је јединствен на овим просторима, јер је у потпуности фрескописан и опремљен аудио- визуелним наставним средствима, а користиће га ученици који су опредељени за Православни катихизис, али и Католички вјеронаук. С обзиром да наша школа може да се похвали великим бројем ученика изјашњених за веронауку, потреба је сасвим оправдана. Најпре, благослов за опремање и радове је дао надлежни Митрополит сремски Г. Василије и ускоро очекујемо да ће он и извршити молитвено освећење и благословити рад у кабинету за више од петстотина ученика који ће у њему учити основне истине вере, Светог Јеванђеља и свега онога што краси и негује духовност и највеће хришћанске врлине у сваком ко у њему буде учио.

Ово је савршена прилика да још једном у низу, наша школа буде прва и покаже своју ширину и спремност да прати жеље и вољу самих ученика и њихових родитеља, са надом да ће се овде рађати многе духовне идеје, богословски пројекти и све оно лепо што, ево већ траје, готово стотинудеведесетој години трајања образовања и васпитања у здању наше импозантне гимназије.

Слични чланци